- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kypřící prášek do pečiva | 5 |
Lněné semínko | 20 |
Javorový sirup | 20 |
Vločky ovesné | 60 |
Mouka pohanková | 100 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Podmáslí kysané 1 % tuku | 250 |
Dochucovadla:
citrónová kůra, skořice, špetka soli
Energetická hodnota celkem: 3840 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 138,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 960 kJ
Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 34.5, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme a těsto necháme odpočinout několik minut. Lívanečky opékáme na nepřilnavé pánvi nebo lívanečníku. Výborné jsou podávané se skořicí, ovocem a tvarohem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.